fbpx

Våre tjenester

Våre tjenester inkluderer et bredt spekter av behandlinger for å hjelpe ditt dyr på best mulige måte.

Våre tjenester | Veterinærhuset AS | Smådyrklinikk
Våre tjenester | Veterinærhuset AS | Smådyrklinikk

Akuttbehandling

Akutte sykdommer og skader er en del av vår hverdag. Påkjørsler og andre ulykker/uhell, skader i forbindelse med slossing, forgiftninger og akutte sykdommer som magedreining eller fødselsvanskligheter er tilstander som alltid får første prioritet. Akutt syke dyr tas inn til klinikken både i og utenom åpningstiden. Utenom åpningstid har klinikken en telefonvaktordning som gjør at dyreeier kan få snakke med en veterinær som kan vurdere dyrets tilstand og behov for akutt hjelp. Les mer om akutt behov for dyrlege her.

Våre tjenester | Veterinærhuset AS | Smådyrklinikk

Avlivning

Gamle dyr og dyr med sykdommer der utsiktene for lindring eller helbredelse er små, må få hjelp til å komme til de evige jaktmarker. Å måtte bestemme at sin beste venn skal få slippe, er en tung avgjørelse for de aller fleste dyreeiere. Vi vil hjelpe så godt vi kan i denne triste prosessen. Det er til syvende og sist veterinærens ansvar å se det dyrevernmessige i situasjonen. Ta kontakt med klinikken om du lurer på noe i forbindelse med avliving. Det kan være lurt å avmystifisere det litt på forhånd med å vite hva som skal foregå før selve tidspunktet er kommet. Les mer om avlivning av dyr her.

Bildediagnostikk

Bildediagnostikk består av røntgen, ultralyd, CT, MR samt varianter av dette. Hos oss har vi røntgen med digitalt fremkallingsutstyr som gir oss gode bilder først og fremst av knokkelvev, men også av indre organer i bryst- og bukhule. I tillegg har vi ultralyd som brukes til for eksempel undersøkelse av livmor og eggstokker, mage, tarm og lever, urinblære og prostata, øye og evt andre strukturer hvor en vil danne seg et bilde av hva som er inni uten å måtte åpne opp.

Vi henviser videre for CT og MR.

Forebyggende behandling

En svært viktig del av vår hverdag er å forebygge sykdom. Vi hjelper til med å sørge for å at kjæledyrene har mest mulig optimale forhold når det gjelder fôring og stell. Både hunder og katter skal vaksineres for å forhindre alvorlige, smittsomme sykdommer. I tillegg bør alle kjæledyr bør gjennomgå en årlig helsesjekk – noe som gjøres før en vaksine blir satt. Hunder og katter bør også ID-merkes for å sørge for at de kan gjenforenes med eier hvis de kommer bort.

Kastrering av katter
er et viktig tiltak for å regulere forekomsten av hjemløse katter. Det gjøres også en lang rekke undersøkelser av avlsdyr for å kartlegge og redusere forekomsten av arvelige sykdommer. Dette gjelder for eksempel HD/AD-røntgen, kne- og ryggrøntgen, øyelysing, patellaundersøkelse og ulike gentester.
Jevnlig tannrens bør også utføres for å forebygge tannstein og tannsykdommer.

Gynekologi og reproduksjon

Undersøkelser av tisper i forbindelse med paring og fødsel og undersøkelser av hannhunder som skal brukes i avl er en viktig del av vår hverdag. Det er viktig at bare friske hunder brukes i avl. Noen ganger går ikke alt som det skal og da er vi behjelpelige med døgnbetjent telefon og rykker også ut om behovet skulle være der. Les mer om gynekologi og reproduksjon her.

Hud

Hudproblemer hos hund og katt er svært vanlig og kan omfatte håravfall, kløe, sår og skorper, kuler i huden mm. Hudsykdommer kan forårsakes av mange faktorer slik som parasitter, bakterieinfeksjoner, allergier, hormonelle problemer og er ofte omfattende og tidkrevende å utrede. En undersøkelse av huden kan omfatte feks skrapeprøver og hårprøver som må mikroskoperes. Det kan tas biopsier – noen som kan mikroskoperes direkte og noe som må sendes til histopatologisk undersøkelse. Der det er mistanke om en underliggende årsak til hudproblemet slik som allergier eller hormonelle problemer, må det tas blodprøver. Les mer om behandling av hudproblemer her.

Kirurgi

Mange sykdommer og skader trenger kirurgisk behandling. Vi utfører ulike typer bløtvevskirurgi; hud- øye- og buk-kirurgi, og akuttkirurgisk behandling slik som feks magedreining, livmorbetennelse og keisersnitt. Vi bruker gassanestesi hvor våre dyktige dyrepleiere overvåker pasienten nøye gjennom hele operasjonen. Pasienten får god pleie og overvåking helt til den våkner og kan sendes hjem. Les mer om operasjon av hund og katt her.

Våre tjenester | Veterinærhuset AS | Smådyrklinikk

Laboratorium

Ved utredning av sykdommer må det tas ulike prøver for å kunne stille en diagnose slik at en kommer frem til den beste mulige behandlingen. Hos oss utfører vi en rekke vanlige laboratorieundersøkelser slik som blodanalyser, urinanalyser og cytologiske undersøkelser (mikroskopi). Les mer om vårt laboratorium her.

Oppstalling

Vi har god plass for oppstalling av dagkirurgi-pasienter og intensivbehandlingspasienter. Våre flinke dyrepleiere og klinikkassistenter bidrar til kunnskapsrik overvåking og omsorgsfull pleie av alle våre inneliggende pasienter.
Våre tjenester | Veterinærhuset AS | Smådyrklinikk

Patellaundersøkelse

Vi har veterinær som er autorisert for å utføre undersøkelse av kneskålene til attestering/registrering i NKK – Dogweb.

Tannbehandling

Tannproblemer og tannkjøttsykdommer slik som tannstein, tannkjøttbetennelse, rot-betennelser, løse tenner og tannresorpsjon er relativt vanlige hos hunder og katter. Også kaniner og gnagere kan ha tannproblemer som krever behandling.

Tannstein forårsakes av at matrester og bakterier danner belegg på tennene. Etterhvert binder mineraler i spyttet seg til belegget og belegget blir hardere og danner det vi kjenner som tannstein. Ved å hindre dannelsen av bakteriebelegg og plakk, kan en forebygg tannstein. Dette gjøres aller best ved tannpuss. Enkelte tyggeprodukter som hjelper finnes også og en del fôrtyper har innholdsstoffer som forebygger tannstein.

Tannkjøttbetennelse (periodontitt):
Etterhvert som tannstein bygger seg på, irriterer dette tannkjøttet og det blir lommedannelser mellom tannkjøttet og tennene hvor det også kan samles mer matrester og bakterier som igjen forsterker dannelsen av mer tannstein. Konsekvensen av tannstein og periodontitt på sikt kan bli tannverk på grunn av byller og nedbryting av kjevebein.

Les mer om tannbehandling for kjæledyr her.
Våre tjenester | Veterinærhuset AS | Smådyrklinikk

Vaktordning

Vi ved Veterinærhuset tilstreber å ha en 24-timers telefonvaktordning. Det vil alltid være en veterinær som er tilkoblet vårt sentralbordnummer – 62415000 – for spørsmål angående akutt syke dyr utenom klinikkens åpningstid. Les mer om akutt behov for dyrlege her.

Vaksinering

Både hunder og katter skal vaksineres for å forhindre alvorlige, smittsomme sykdommer. Ved å ta en årlig vaksine kan vi ved helsekontrollen samtidig påse at alt står bra til med katten og så har vi mulighet til å oppdage sykdommer eller andre problemer på et tidlig stadium. Mange helseproblemer har en god prognose, om de oppdages tidlig.

Les mer om vaksinering av katt og hund her.

Øyeundersøkelse og behandling

En vanlig øyeundersøkelse består av en undersøkelse av øyelokkene, deres stilling og evt pels/hår rundt øynene, blinkhinnene, måling av tåreproduksjonen, trykkmåling, farging av hornhinnene for å avdekke evt sår eller ujevnheter.

Eventuelt undersøkes også de indre strukturer i øyet (linsen, netthinnen og glasslegemet) etter at pupillen er utvidet med et spesielt medikament.

Øyelysning

Øyelysing er en undersøkelse som foretas av en autorisert øyelyser der målet er å dokumentere og kartlegge arvelige lidelser i øynene hos avlshunder. Øyelysing foregår ved at en veterinær som har tatt videreutdanning for å bli øyelyser, undersøker hundens øyne før og etter at pupillene er dilatert med et spesielt medikament. Det undersøkes for øyelokkfeil, feilstilte øyehår, manglende tårepunkt og andre feil i øyets omgivelser. Selve øyet undersøkes ved gjennomlysing av linsen og vurdering av netthinnen og øyets bakgrunn.

Vi har en veterinær under utdanning som øyelyser og i den sammenhengen foretas det øyelysinger ved klinikken 2-3 ganger i året sammen med en autorisert øyelyser. Datoer for neste øyelysing vil settes opp på klinikkens forside/oppslagstavle. Les mer her…


Ta kontakt
med klinikken om det er noe du lurer på i forbindelse med om din hun skal øyelyses.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilpasse innhold og annonser, for å tilby sosiale mediefunksjoner og for å analysere trafikken vår. Du kan bruke informasjonskapselinnstillinger for å endre innstillingene dine.  Les mer